Piperrykset pois, näin menestyt

Unelmahöttöä, energiahoitoja ja yksisarvisia? Tuuria, somejulkisuus tai viimeisin elämäntaito-opas? Vai otetaanko sittenkin käyttöön 10 menestyneen yritysvalmentajan ja -konsultin toimivia työkaluja?

Valmista karttaa et tästä saa, mutta ohjeita miten kulkea maastossa kyllä.

Kokonaisvaltaisuus:

Saadaksesi tulokset uudelle tasolle yhdellä osa-alueella, sinun pitää olla valmis nostamaan tasoasi myös muilla elämänalueilla. Tässä on lista eri osa-alueista. Käy läpi kriittisesti seuraavat osa-alueet ja mieti missä olet vahva ja missä löytyy kehitettävää.

Voi olla, että kehittyäksesi siinä missä eniten haluat, täytyy ensin ottaa jotain muuta haltuun.

Fyysinen kunto:

Fyysinen kunto on muutakin kuin sporttista ulkokuorta ja mm. nopeuttaa palautumista, nostaa stressinsietokykyä, parantaa unen laatua, lisää luovuutta ja nopeuttaa aivojen toimintaa. Sinusta tulee siis energisempi ja fiksumpi versio itsestäsi. Lisäksi vastustuskykysi kasvaa, joten et tule niin helposti kipeäksi.

Tunteet:

Kaappi täynnä luurankoja, yksinäinen olo, sydän rikki, käsittelemättömiä traumoja? Ei tarvitse olla varsinaisia vaikeuksia, mutta puutteelliset tunnetaidot jarruttavat kaikkea kohtaamista ja kaikki menestys tapahtuu ihmisten kautta. Kaikenlaiset vanhat jutut ja uskomukset voivat vaikuttaa suorituskykyysi alitajuisesti. Joskus olemme suorastaan solmussa itsemme (ja tunteiden) kanssa. Ohituskaista tunnetaitoihin löytyy mm. terapiasta ja keskustelusta. Sinulta tunteiden käsittely vaatii myös pysähtymistä ja itsetutkiskelua. Ei tarvitse olla mitään pahaa, joskus vain se että tunnetarpeet jäävät toteutumatta, jumittavat meitä.

Perhe:

Kuka kuuluu perheeseesi? Annatko heille aikaa ja energiaa?

Työ:

Onko työ merkityksellistä ja sinulle sopivaa? Oletko elementissäsi ja innoissaan? Kaipaatko uusia haasteita tai turvallisuutta? Jos työssä on mahdottoman kovat paineet ja aikataulut eikä aikaa palautumiseen tai elämään jää, on turha haaveilla rautaisesta kunnosta ennen kun työn kuormitus on hoidettu paremmalle tolalle.

Merkitys/missio:

Se että koet että elämäsi ja työsi on sinulle merkityksellistä on tärkeää, sillä vain silloin pystyt käyttämään suurempaa osaa potentiaalistasi. Jos et halua muuttaa työtäsi tai elämääsi, pohdiskele sen syvempää merkitystä. Minun missioni on tehdä maailmasta parempi, terveempi ja energisempi paikka.

Verkosto/mentorointi:

Pääset nopeammin huipulle, kun käytät jonkun toisen tekemiä rappuja/hissiä. Sinun ei tarvitse opetella ja tehdä kaikkea itse. Voit oppia ja ostaa palveluita muilta ja varmasti joku ihminen maailmassa on nyt siellä, missä sinä haluaisit. olla. Mitä se ihminen on tehnyt? Voisiko hän mentoroida sinua? Voitko lukea hänen kirjoittamansa kirjan tai seurata blogia?

Harrastukset:

On tärkeää, että sinulla on työn lisäksi muutakin kivaa puuhaa. Sen ei tarvitse olla mitään kovin kummoista, kunhan se on sinusta itsestäsi mukavaa. Koiran ulkoilutus on jees, lukeminen ja Netflix on jees, neulominen on jees, jos et tykkää tehdä mitään näistä sekin on jees.

Varat:

Taloudellinen tilanne vaikuttaa kaikkeen. Varsinkin silloin, kun rahaa ei ole ja laskuja tippuu postiluukusta. Selvitä mikä tilanne on tällä hetkellä ja tee suunnitelma. Sinulla tulisi olla puskurirahasto yllättäviä menoja varten ja selkeä suunnitelma siihen, millaista elämäntyyliä haluaisit elää nyt ja tulevaisuudessa ja millaista kassavirtaa/varallisuutta se vaatii. Tästäkin aiheesta voit opiskella, lukea ja oppia muilta, jotka ovat nyt siellä, missä haluat olla itse tulevaisuudessa.